Kikívánkozott belőlem

Kikívánkozott belőlem

Kikívánkozott belőlem...

avagy egy blogindítás margójára

2019. szeptember 04. - Kikívánkozott belőlem

Vannak témák, amik különösen lekötnek, szeretek róluk vitatkozni, együtt gondolkodni. Ezt a körülöttem lévő emberek több-kevesebb türelemmel tűrték, tűrik, élvezetről csak a legritkább esetben tudok beszámolni. Pláne, hogy a helyzetek és a megoldási javaslatok – ha vannak – felvázolása jóval hosszabb, mint ameddig egy átlagember figyelni tud. Éreztem, hogy ez se nem hatékony, se nem kellemes eltöltése a közös időnknek, de még így is jobb volt, mint bent tartani a gondolatokat.

Idén gyerekkori barátnőm, akinek időközben szintén lett egy ilyen témája, úgy döntött, hogy blogot indít (ő ezt sokkal nagyobb előkészülettel teszi mint én, amint lehet, majd linkelem!), hogy bemutassa a világnak mit és miért gondol.

Ekkor jött a felismerés, hogy ez az én utam, hiszen így mindenki eldöntheti, hogy van-e kedve – s ha igen, mikor – elolvasni egy bejegyzést. De hogyan tudok úgy írni, hogy ne jöjjenek rá, hogy ki vagyok, hogy ne tárjam magam a nyilvánosság elé, ne cincáljanak szét? Próbáltam olyan posztokat fogalmazni, amik nem köthetőek hozzám – s így nem is éreztem őket a magaménak, akkor meg minek? Úgyhogy, bár nem egy részletes bemutatkozóval kezdem, a blogban sok minden lesz hozzám köthető, merítek a személyes tapasztalataimból is, azt lehet majd olvasni, ami az adott időpontban leginkább... kikívánkozott belőlem.

Reményeim szerint a bejegyzések vitaindító hatásúak lesznek, s azok, akiket szintén érdekel az adott téma, megosztják gondolataikat a megjegyzések között, s így a szemléletem, szemléletünk formálódhat, megértésünk fokozódhat, akár új blogposztokat is szülve.

A bejegyzés trackback címe:

https://kikivankozottbelolem.blog.hu/api/trackback/id/tr4315040190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sakkosfx 2019.12.02. 12:45:33

A mi véleményünk úgy sem számit, a kormányoknak kell eldöntenie, hogy meg akarják e dönteni a szegénységet vagy nem! És persze akarniuk kell a szegény magyaroknak és a cigányságnak is! De hosszú folyamat és még több pénz kéne hozzá! Önmagától senkit nem lehet megmenteni! És még ha akarja is az út végén ia csak nagyon szerény polgári élet érhető el!

Kikívánkozott belőlem 2019.12.02. 20:23:52

@sakkosfx: Egyetértek abban is, hogy a mélyszegénység felszámolásához a szegényeknek is akarniuk kell a változást, s pont ezért fontos egy olyan komplex program, amiben sokat beszélgetnek a mélyszegénységben élőkkel, hogy segítsék őket az "akarás"-ban; s abban is, hogy ez társadalmi döntés is kell, hogy legyen. Amivel viszont nem tudok egyetérteni, az az, hogy a mi véleményünk úgysem számít - lehet, hogy nem, de ha már előre lemondunk arról, hogy számítana, akkor biztosan nem is fog.
süti beállítások módosítása