Kikívánkozott belőlem

Kikívánkozott belőlem

A szexuális erőszak nem nem kérdése!

2019. december 12. - Kikívánkozott belőlem

A me_too mozgalom látványossá tette azt, amit sokan előtte is tudtak és éreztek, hogy a szexuális erőszak, bár elfogadhatatlan, szinte mindenhol jelen van. Ezáltal sok emberben nő a félelem, s megjelenik a tehetetlenség érzése: ha ennyire elharapódzott, egy kisember mit tehetne ellene?

Ezért is tartom kiemelkedően fontosnak a Díványon megjelent: 16 lépés, amit Te is megtehetsz az erőszak ellen cikket, ugyanis praktikus tanácsokat ad, hogy a kezünkbe vehessük a sorsunkat, segítsünk megelőzni a szexuális erőszakot és egy békésebb, nyugodtabb jövőt teremthessünk. Aki még nem olvasta, annak szeretettel ajánlom!

Ennek ellenére mégsem értek vele teljesen egyet, sőt felháborítónak találom azt, hogy a cikkben az erőszakról mint férfiak által nők ellen elkövetett valamiről írnak – pedig az erőszak nem nem kérdése, s bárki ellen követik is el, ugyanolyan nagy gond. Mint ahogy a cikkben is írják: 

A szexuális erőszak nemi identitástól, a szexualitástól, anyagi helyzettől, vallástól vagy életkortól függetlenül mindannyiunkat érint.

Most lehet jönni statisztikákkal, hogy oké, de szexuális erőszakot leginkább férfiak követnek el nők ellen. Igen, leginkább. Azaz nem mindig. Így ha csak a férfiak által nők ellen elkövetett szexuális erőszakot értjük a szexuális erőszak alatt, akkor kirekesztjük az emberek (áldozatok és elkövetők) egy csoportját, s hamis érzeteket, előítéleteket keltünk; amikkel nemcsak árkot ásunk/mélyítünk, hanem erősítjük azt a képet, ami sajnos a közvéleményben még mindig él, hogy a férfiak sérelmére elkövetett erőszak nem igazi erőszak, ezért nem is létezik, tehát bejelenteni se kell. Az erőszak erőszak, bárki és bárki ellen követi is el.

Szóval, a szexuális erőszak nem nem kérdése, s bár a múlton nem tudunk változtatni, mi is tehetünk azért, hogy a jövőben kevesebb legyen belőle! Hogyan? Néhány ötlet itt

A bejegyzés trackback címe:

https://kikivankozottbelolem.blog.hu/api/trackback/id/tr8015349344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása